Artykuły Relacja dietetyk – pacjent. Czy trzeba wyznaczać granice? Relacja dietetyk - pacjent. Czy trzeba wyznaczać granice? Czy mieliście podobnie? Pierwsze lata prowadzenia gabinetu…PreviousUser2022-06-23
Artykuły Dietetycy “bardzo aktywni zawodowo” i ich różne ścieżki kariery Dietetycy "bardzo aktywni zawodowo" i ich różne ścieżki kariery Jeśli jeszcze nie zdecydowałeś, w jaki…PreviousUser2022-06-11
Artykuły Gluten, laktoza, białka mleka- potrzebny składnik czy wróg naszego zdrowia? Gluten, laktoza, białka mleka- potrzebny składnik czy wróg naszego zdrowia? Przeanalizujmy każdą z powyższych substancji,…PreviousUser2022-06-06
Artykuły Ocena bezpieczeństwa diet roślinnych stosowanych u dzieci, sportowców, kobiet w ciąży i seniorów Dieta wegańska Dieta wegańska - jedna z najpopularniejszych diet XXI wieku wśród nastolatków i dorosłych.…PreviousUser2022-01-10
Artykuły Płyny w diecie człowieka Wstęp Woda jest składnikiem niezbędnym do życia zarówno ludzi, jak i wszystkich organizmów żywych na…PreviousUser2021-12-20
Artykuły Roślinne gotowe zamienniki tradycyjnych produktów – czy są warte naszej uwagi? Do niedawna na sklepowych półkach można było znaleźć nieliczne zamienniki produktów odzwierzęcych, a na domowych…PreviousUser2021-12-01
Artykuły Naturalne metody na wzmocnienie odporności Naturalne metody na wzmocnienie odporności W dzisiejszym artykule dowiesz się: Jaka jest rola układu odpornościowego?…PreviousUser2021-11-20
Artykuły Niedoborowa dieta roślinna i zagrożenia z nią związane Obecne czasy zmuszają nas by odżywiać się lepiej, dlatego nieustannie rośnie liczba osób poszukujących nowych…PreviousUser2021-10-10
Artykuły Prewencja i terapia osteoporozy w gabinecie dietetyka Prewencja i terapia osteoporozy w gabinecie dietetyka Osteoporoza nazywana „cichą złodziejką kości” jest obecnie uznawana…PreviousUser2021-09-28
Artykuły Dieta wegańska i jej dobry wpływ w aspekcie chorób cywilizacyjnych Dieta wegańska i jej dobry wpływ w aspekcie chorób cywilizacyjnych W ostatnich latach moda na…PreviousUser2021-09-08
Artykuły Uczeń w gabinecie dietetyka-sprytne rozwiązania na powrót do szkoły Nowy rok szkolny już coraz bliżej...powroty bywają ciężkie pod względem organizacji i czasu, dlatego w…PreviousUser2021-09-03
Artykuły Fakty i mity na temat łączenia produktów żywnościowych Czy zasady popularnej diety niełączenia mają poparcie naukowe? Dieta niełączenia została wymyślona na początku XX…PreviousUser2021-08-02
Artykuły Dlaczego niektórzy są ciągle głodni? Na co zwrócić uwagę w wynikach badań i planie żywieniowym. Czy można zbadać poziom greliny i leptyny? Odpowiednie żywienie odgrywa kluczową rolę w prawidłowym funkcjonowaniu człowieka. W sytuacji gdy nie dostarczamy odpowiedniej…PreviousUser2021-07-29
Artykuły Streszczenie i wnioski dla Dietetyków z I Krajowej Konferencji Naukowej Polskiego Towarzystwa Nauk Żywieniowych, Olsztyn 2018 pt “Żywienie i Nowotwory” Prewencja nowotworowa jest ważna, nie tylko dla osób, będących w grupie ryzyka. Naszym rytuałem powinno…PreviousUser2021-07-26
Artykuły DIETA WSPIERAJĄCA PŁODNOŚĆ- co wiemy w roku 2021 ? Zwiększenia szansy na poczęcie, nie zawsze wymaga wdrożenia kosztownego leczenia, czy najnowszych technologii. Wiemy że,…PreviousUser2021-07-08